Frivilighed og samskabelse

 
Den danske rigdom og nøglen til vores velfærd ligger i vores tillidsfulde relationer og det frivillige medborgerskab. Men den danske tradition er truet.

Tiden er kommet til en kulturrevolution mod systemstyring, vækst-fetish og væren-sig-selv-nok, mener forfatter og foredragsholder Jonas Norgaard Mortensen. Relationer og engagement er vejen frem. Det er også den vej, vi kom fra med Grundtvigs, foreningslivets, frivillighedens og fællesskabets Danmark. Vi er bare ved at tabe det. Glemme det.
 
”Der er altid en personlig relation i det, der giver velfærd. På et sygehus husker man ikke om sengene var gode, men man husker sygeplejersken, der hver dag spørger om, man har det godt," fortæller Jonas Norgaard Mortensen. For ham er det de personlige oplevelser, de personlige relationer og civilsamfundet, der har bygget samfundet op, og som stadig er Danmarks guld.

Men civilsamfundet er i dag blevet presset mellem statens regler og markedets økonomi, som begge prøver at sætte de personlige oplevelser, som oplevelsen på sygehuset, på formel. Men det kan man ikke, mener Jonas Norgaard Mortensen. Heri ligger en af grundene til, at frivillige er Danmarks guld. For de frivillige har forstået at vedblive at have fokus på de personlige relationer og skabe værdi - ikke kun for andre, men også for sig selv.

”Vi holder hinandens liv i vores hænder. Og vi bliver høje af at få lov at hjælpe andre videre i livet,” fortæller Jonas Norgaard Mortensen med udgangspunkt i sit arbejde med emnet.
 
 

Varighed

1½ time
 

Foredragsholdere


Information og bestilling

For yderligere information og bestilling kontakt os på tlf.: 97 52 00 95 eller mail: kontakt@relationspsykologi.dk
Institut for Relationspsykologi | Odense - Roskilde - Aarhus - Skive  | Tlf.: 97 52 00 95 | kontakt@relationspsykologi.dk