Mindfulness


Kender du til at have alt for travlt?

Har du problemer med at koncentrere dig?

Er det svært at falde til ro og finde hvile?

Tænker du mange negative tanker, der gør dig ængstelig og træt?

Har du svært ved at mærke, hvad du har lyst til og vil?


Så kan Mindfulness være din vej til indre ro.

Som medarbejder i Skive kommune har du mulighed for at deltage på vores mindfulness hold, hvis du allerede er i gang med et samtaleforløb.

Kontakt os på tlf: 97520095, hvis du er interesseret i at høre mere.

Mindfulness kan være din vej til indre roGennem Mindfulness kan du blive bevidst om dine tanker, følelser og kropslige sansninger, og lære at betragte dem på en neutral måde, så de mister kraften til at styre dig. Når du træner denne neutrale og accepterende bevidsthed, vil du opleve mere ro og klarhed. Du vil lære dig selv bedre at kende, og finde hvile i dit eget nærvær.

Gennem de sidste år er Mindfulness blevet meget populært, fordi flere og flere har oplevet, hvordan træningen i Mindfulness meditation giver en dyb ro, indre klarhed og en større åbenhed overfor verden.


Mindfulness kurserne ledes af psykolog Pelle Hvidt Nielsen, som har mange års praktisk erfaring med Mindfulness og meditation. På Mindfulness kurset vil undervisningen dels bestå af praktiske øvelser i Mindfulness og grundmeditationsøvelser, og dels af en teoretisk introduktion, hvor der er mulighed for at stille spørgsmål og få feed back. Undervisningen og de praktiske øvelser sætter deltagerne i stand til at træne teknikkerne derhjemme. Der vil være træning i at få kontakt med - og finde hvile i - dit eget nærvær. Fra dette nærvær kan du opleve det, der sker - uden at lade dig styre af det eller blive fanget i det. ​


EffektNår du anvender Mindfulness meditation vil du opleve mere ro, klarhed, bedre koncentrationsevne og en dybere søvn. Du bliver mere modstandsdygtig overfor stress og dit immunforsvar styrkes. Mindfulness har også vist sig at have en positiv effekt på blodtryk, puls, stofskifte og åndedræt.


Du vil opnå større indsigt i dig selv gennem en bedre kontakt med dine følelser, tanker og kropslige fornemmelser. I denne proces kan der også dukke tanker og følelser op, som du ikke tidligere har været bevidst om. Du vil også opleve en større sensitivitet og åbenhed overfor dig selv og andre mennesker. Effekten afhænger af hvor ofte der trænes og kan variere fra person til person. ​