praktiske oplysninger om terapi hos Institut for relationspsykologi

Terapi med lægehenvisningVi tilbyder terapi med lægehenvisning i vores afdelinger i Skive og Roskilde.​ ​ For at få en lægehenvisning skal du kontakte din læge og anmode om at få en henvisning til psykolog. Det er lægen, der vurderer, om du er berettiget til en henvisning. Herefter skal du kun selv betale 1/3 af vort honorar, og du kan endda få yderligere tilskud fra Danmark, hvis du er medlem her. Der kan ydes tilskud op til 12 konsultationer. En konsultation har en varighed af 45 minutter.

VentetidMed en henvisning fra lægen oplever vi desværre oftest ventetid, før vi kan tilbyde et forløb. Du vil blive informeret om den aktuelle ventetid, når du kontakter sekretariatet. Det er vores førsteprioritet, at du (og vores øvrige klienter) oplever at have et stabilt og trygt forløb hos os. Derfor kan vi tilbyde dig, at du kan komme på venteliste i perioder med spidsbelastning. Når du står på vores venteliste, vil vi kontakte dig lige så snart, vi vurderer, at vi kan tage hånd om dig på bedst tænkelige måde. ​


Priser1. Med henvisning fra din læge

Har du en henvisning fra din læge, udgør egenbetalingen pr. konsultation, efter fradrag af tilskuddet fra sygesikringen: Første samtale koster 462,42 kr. og de efterfølgende samtaler koster 385,59 kr.

Er du medlem af sygeforsikringen Danmark, yder de herudover et tilskud på 200 kr. pr. konsultation.


2. Uden henvisning

Hvis du selv skal betale hele honoraret er prisen 1100 kr. pr. konsultation. Ved parterapi afsættes 90 min., og prisen er 1.650 kr. pr konsultation. Er du medlem af Danmark i minimum gruppe 5, kan du modtage 24 konsultationer med 300 kr. i tilskud hos en af vores autoriserede psykologer. For unge mellem 18 og 25 år er tilskuddet 450 kr. pr samtale.

​(Pr 01.01.23 udvides det forhøjede tilskud på 450 kr. til at gælde for aldersgruppen: 16-25 år.)


Vær opmærksom på, at mange har forsikringer gennem arbejde eller fagforening, der evt. kan anvendes ved behov for psykologhjælp.


Betaling sker med MobilePay eller pr mail ved hver samtale med mindre andet er aftalt. Det er ikke muligt at betale med dankort.
AfbudMan kan melde afbud uden beregning, indtil hverdagen før samtalen senest kl. 16.00. Kontoret har åbent for telefoniske henvendelser mandag – torsdag kl. 8.00-13.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Afbud kan sendes pr mail til: kontakt@relationspsykologi.dk eller på tlf.: 97520095. Du kan også sende en mail direkte til din psykolog. Find psykologens mail på linket nedenfor.

Ved afbud på selve samtaledagen - eller efter kl. 16.00 hverdagen før samtalen - betales fuld takst for samtalen.

Flere praktiske informationerSamtalerne er normalt af en varighed på 50 minutter, parsamtaler dog 90 minutter.

Samtaler via sygesikringen er dækket af en særlig overenskomst og er derfor på 45 min. Sygesikringsbevis skal medbringes og køres igennem kortlæseren hos psykologen.


Vi har naturligvis tavshedspligt vedr. alt, hvad der omhandler dit forløb hos os. Vi fører journal over samtalerne, men der går ingen oplysninger fra vores journal uden, at vi først har fået skriftlig tilladelse fra dig. Dog er vi forpligtet til altid at give din læge besked, når du afslutter et samtaleforløb, som lægen har lavet en henvisning til.
Online bookingDu kan selv booke en tid online nedenfor. Som ny klient vil du få tilsendt en kode, når du opretter dig. Denne kan du bruge til at booke en tid, ligesom du kan flytte aftalte tider. ​Hvis vi mangler oplysninger, når du er oprettet, vil vi kontakte dig pr telefon, før du starter dit forløb. Du vil få besked, når din tid er bekræftet.

Vær opmærksom på, at tiden først er gældende, når du har modtaget bekræftelse.


Obs: Har du en lægehenvisning - eller ønsker du parterapi, kan du ikke booke første samtale online. Ring til os på tlf: 97520095 for at booke tid.