Terapi for par og familier





Har I brug for hjælp til at styrke parforholdet eller arbejde med tilbagevendende konflikter i familien? I Institut for Relationspsykologi har vi mangeårig erfaring med at arbejde med par og familier. Læs mere om parterapi og familieterapi nedenfor.





Parterapi



Det er ikke altid lige nemt at huske hinanden i en hverdag, der i forvejen stiller store krav. Parterapi er løsningen for jer, der synes, at der er lidt for mange konflikter, og lidt for få af de rigtig gode stunder.


Parterapi er også en rigtig god idé, når parforholdet egentlig kører godt. Det er givende at blive klogere på hinanden og lære hinanden endnu bedre at kende. Især når I står overfor omvæltninger, såsom graviditet, etablering af familie, eller når børnene er ved at flyve fra reden.


Institut for Relationspsykologi tilbyder parterapi, der baserer sig på vore relationsfokuserede kerneværdier. Det betyder for jer, at vi ikke skal placere skyld og finde fejl. Derimod vil vi fokusere på jeres ressourcer og værdier hver især, og sammen undersøge, hvordan I kan støtte hinanden bedst muligt, og skabe de bedste forudsætninger for et stærkt og givende parforhold.


Andre har udtalt efter parterapi hos Institut for Relationspsykologi:


"Vi har lært, hvordan vi "går over broen", for bedre at forstå hinandens land: Vi er blevet nysgerrige på, hvordan den anden tænker, føler og oplever virkeligheden... "

"Jeg føler, at vi har fået meget hjælp af forløbet. Vi ser med nye øjne på hinanden."






Familieterapi



I dag er familien på overarbejde. Der stilles mange krav til familien og mellem arbejde, vasketøj, computerspil, fritidsaktiviteter og madlavning, kan vi nemt finde ind i daglige vaner, der giver familiens trivsel svære kår.


Ofte er der kun en person i familien, der ikke trives, og lider af angst, depression, stress eller andre symptomer. Alligevel er det en rigtig god idé at inddrage hele familien, for at de fælles løsninger kan give både den, der bærer symptomerne og resten af familien bedre livskvalitet. Når hele familien inddrages, er der gode muligheder for varige løsninger.





Hvordan foregår familieterapi?

Familieterapi foregår som en almindelig samtale imellem familiemedlemmerne indbyrdes og med psykologen. Psykologen hjælper jer til at få øje på og ændre de dynamikker, I mistrives med.

Det er psykologens opgave at hjælpe jer til at se, høre og tage hinanden alvorligt. Både i terapien, men også efter terapiens afslutning. Som de personer I er, med de forskelligheder I har.